До уваги батьків!!!

За кілька останніх місяців співробітники СБУ та Національної поліції по гарячих слідах затримали 19 громадян, які здійснили підпали автотранспорту Сил оборони України у столичному регіоні.

Завдяки спільним комплексним заходам, які проводять правоохоронці, наміри країни-агресора, спрямовані на створення потрібної йому медійної «картинки», заблоковано.

Головна мета окупантів – це показати, що підпали здійснюються не за винагороду від російських спецслужб, а ніби-то від імені проросійського партизанського руху в Україні.

Натомість слідчі здобули достатню кількість доказів, які свідчать, що саме спецслужби рф є замовниками таких злочинів.

Крім того, серед виконавців підпалів  – неповнолітні від 11 до 16 років. Ворог розуміє, що діти легко піддаються впливу, а їх свідомістю можна маніпулювати. Тому використовує молодь у своїй підривній діяльності.

Такі злочини кваліфікуються як вчинення диверсії, або перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. В окремих випадках подібні діяння можуть розглядатися слідством як терористичний акт.

За ці злочини відповідальність передбачена навіть для неповнолітніх, а також їх батьків.

Особи можуть потрапити за ґрати від 5 років аж до довічного позбавлення волі.

СБУ наголошує, що всі умисні підпали оперативно розкриваються, і покарання уникнути не вдасться.  Жоден виконавець не встиг скористатися легкими грошима від країни-агресора.

❗❗❗Звертаємо також увагу батьків: застережіть своїх дітей від співпраці з ворогом, від спілкування із сумнівними роботодавцями у чатах месенджеру "Телеграм".

Якщо ж ви чи ваша дитина вже встигла потрапити на "гачок" країни-агресора, який змушує підпалити автомобіль або будь-який об’єкт критичної інфраструктури, повідомляйте про такі факти правоохоронним органам.

У такому випадку особу буде звільнено від кримінальної відповідальності.

https://www.facebook.com/share/p/xGPq6qmyqdMPDgec/


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 8 4
2. 10 4
     

Профілактика covid