МАШ ЮНЕСКО нетворкінг івент «LIFE EXPERIENCE, який хочеться передати»

 

16 травня 2024 року в Ліцеї №30 «ЕКОНАД» м. Києва відбувся НЕТВОРКІНГ ІВЕНТ серед асоційованих шкіл МАШ ЮНЕСКО у форматі WorkShop «LIFE EXPERIENCE, який хочеться передати» з нагоди Міжнародного дня мирного співіснування, в рамках проєкту «Діти за мир в усьому світі!», в межах відзначення 70-річчя ЮНЕСКО в Україні та за участі Національного координатора Мережі Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні Тетяни Миколаївни Федунової. Захід був спрямований на популяризацію ідеї культури миру МАШ ЮНЕСКО серед учнівської молоді, залучення учасників до реалізації практичної діяльності та творчої взаємодії у сфері миротворчих активностей, показ способів реалізації доброчинних справ та гармонійних взаємовідносин, а також формування уявлення про важливість особистого внеску на шляху до мирного співіснування людства на землі та в Україні.

У воркшопі взяли участь сім команд-делегацій шкіл-партнерів у рамках співпраці в МАШ ЮНЕСКО міста Києва:

✓ Ліцей №30 «ЕКОНАД» м. Києва;

✓ Фаховий коледж Університету «КРОК»;

✓ Гімназія «Діалог» м. Києва;

✓ Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 м. Києва;

✓ Навчально-виховний комплекс №141 «ОРТ» м. Києва;

✓ Ліцей №176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри Дніпровського району м. Києва;

✓ Гімназія №191 ім. П. Г. Тичини з поглибленим вивченням іноземних мов м. Києва.

Всі команди-учасники на високому рівні представили свої заклади освіти у відеороликах на тему: «Про мир мрію і активно дію» – лайфхаки моєї школи». А також взяли участь у воркшопах: «Запали свічку миру та надії», «Мереживо захисту», Лісова містифікація», «Миротворча сила слова», «Орнамент арт», «Оберіг дитячими долоньками», «Палітра миру», «Посади дерево миру!» та у танцювальному флешмобі.

За допомогою маршрутних листів з використанням QR-кодів команди-учасники обрали маршрути своєї подорожі до «мирного співіснування». Таким чином учні дізналися про проєкт нашого закладу освіти «Діти за мир в усьому світі!», а також долучилися до майстер-класів, де виготовили обереги (янголятка, смайлики та браслети), написали листи військовим ЗСУ, навчилися виготовляти окопні свічки та розпалювачі, долучилися до плетіння маскувальної сітки та виготовлення маскувального костюму «Кікімора». Втілили свої бажання, створюючи спільне панно «Палітра миру» та розмальовуючи гільзи символами вишиванки, де зашифрували в орнаменті найцінніші та найбажаніші слова, які для нашого народу є тотожними з поняттям мир. Керівники команд-делегацій закладів освіти разом з адміністрацією нашого ліцею посадили «Дерево миру». Усі делегації об'єдналися під час танцювального флешмобу і разом танцювали заради миру в Україні та в усьому світі під блакитним і сонячним небом. У ході заходу усі бажаючі написали слова вдячності та підтримки ЗСУ на прапорі України, який буде відправлений на бойові позиції нашим військовим.

На згадку про зустріч і співпрацю команди-учасники отримали поробки, які власноруч виготовили на майстер-класах, та Сертифікати за участь і активну позицію на шляху до мирного співіснування всіх народів світу.


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid