5 грудня уся Міжнародна спільнота відзначає День волонтерів

Щороку 5 грудня уся Міжнародна спільнота відзначає День волонтерів. Свято заснували ще 1985 році з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках XX століття. Особливої активності волонтерство в Україні набуло із початком повномасштабного вторгнення росії на територію нашої Батьківщини.

У НВК №30 «ЕКОНАД» м.Києва до Дня волонтерів відбулася зустріч лідерів проєктів «Плекаємо громадян» та «Дбайливість» з людьми, які, не шкодуючи свого часу та зусиль, щодня своїми добрими справами допомагають воїнам ЗСУ наближати нашу перемогу!

Гостями нашої зустрічі були волонтери: Діана КРИВИНЧУК, учениця 4-Б класу НВК, Єва ФЕСАН, учениця 7-І класу ОЗО «Васильківський академічний ліцей «Престиж», Тетяна ВАСЕЙКО, співзасновник ГО «МІШОК», Микола ПОБИЙВОВК, представник батьківської громади НВК. Гості поділилися своїм досвідом та з чого вони розпочинали волонтерську діяльність. У кожного своя історія, яка надихнула їх на шлях добрих справ заради тих, хто опинився в скрутній життєвій ситуації і потребує допомоги.

Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей по всьому світу отримують необхідну допомогу.


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid