# Добро починається з тебе!

Учні та вчителі НВК №30 «ЕКОНАД» м. Києва вже не перший рік проводять збір пластикових кришечок для виготовлення протезів. Але щоразу учнів цікавить одне питання: чи будуть виготовлені протези якісними? Тому вчителі разом зі своїми учнями провели дослідження з цього питання.

Так-от, збір пластикових кришечок – це не лише можливість дбати про природу, а й допомагати тим, хто цього потребує. Кришечки легко збираються, а виготовлені вони з пластику, який можна після переробки використовувати для виготовлення протезів. Їх виготовляють із суміші пластику й силікону. Такі протези не є високотехнологічними, зате людина перестає кульгати або має змогу допомагати здоровій руці у виконанні повсякденних дій. Так, наприклад, для протеза руки потрібно використати близько 500 тис. кришечок, а для протеза ноги необхідно до 850 тис.

Цьогорічний збір пластикових кришечок в НВК було приурочено до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями (03.12) та Міжнародного дня волонтера (05.12). Ми зібрали 48 кілограмів кришечок, які передали благодійній організації «Лелекера», з якою співпрацюємо вже не перший рік.

Творімо добро разом!


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid