7 причин написати Радіодиктант національної єдності

9 листопада вчителі й учні НВК №30 «ЕКОНАД» м. Києва приєдналися до написання Радіодиктанту єдності попри дистанційний формат навчання. У нас 7 причин, чому варто було написати його всім разом.

Відчуття єдності. Еконадці насамперед щороку відзначають саме це: пишучи диктант одночасно з багатьма іншими людьми, які приєднуються до події не лише в Україні, але по всьому світі, з’являється надзвичайне відчуття єдності, приналежності до чогось великого, масштабного, важливого.

Самоперевірка, мабуть, є однією з основних причин для наших дев’ятикласників взяти участь у подібній акції в рік ДПА з української мови. І їх захоплено підтримали учні 10-В класу.

Традиція. Ми всі маємо свої ритуали й традиції — національні, сімейні, гімназійні, особисті.

Новий досвід. Це чудова нагода випробувати на собі сучасний тренд — навчання упродовж життя.

Власний приклад. Участь педагогів школи в написанні національного диктанту єдності показує, як вони ставляться до своєї країни й мови.

Нові знанняДиктант — це не просто набір речень з орфограмами та правилами пунктуації. Це цілісний текст, об’єднаний спільною думкою. А особливо, якщо його створив і продиктував неперевершений і драйвовий Юрій Андрухович.

Бути грамотним — модно і престижно. Людина ХХІ століття публічна: вона створює дописи в соцмережах, має своє коло читачів, є лідером думок та об’єктом цікавості в певному колі. Це частина харизми, якщо хочете.


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid