Рівні можливості для кожного. Інклюзія: доступно про важливе

Всі люди різні: хтось має високий зріст, а хтось – руде волосся, хтось любить літературу, а хтось – математику. А ще люди мають різні фізичні можливості. Про наші відмінності та спільні риси відбулася серйозна і дуже цікава розмова учнів 5-В класу НВК №30 «ЕКОНАД» м. Києва з журналісткою Наталією Костилевою.

Що таке інклюзія? Як сприймати людину з інвалідністю – жаліти чи ставитись як до рівного? Пані Наталія розповіла про відомих людей: художників, музикантів, яким тілесні недоліки та важкі хворобі не завадили реалізувати свій талант. Особливо вразила учнів історія життя композитора Людвіга ван Бетховена, який писав геніальну музику не зважаючи на втрату слуху.

Щоб спробувати зрозуміти іншу людину, треба уявити, що вона відчуває. Заплющивши очі, діти з’ясували, що незряча людина, концентруючись на інших відчуттях, уловлюючи звуки та запахи, може іноді помітити набагато більше, аніж людина з хорошим зором. Дуже цікаво також було познайомитися з книжками, виданими шрифтом Брайля та жестовою мовою.

Щиро дякуємо пані Наталії за неймовірну зустріч, завдяки якій діти зрозуміли, що відмінності не мають ставати на заваді спілкуванню, дружбі та реалізації заповітних мрій!


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid