Карантин виклик сучасності (думки вголос мами та соціального педагога)

У світі лютує пандемія, яка кинула нам виклик, щодо нашого звичного розпорядку життя. Ми маємо пристосовуватися до теперішніх реалій. Діти навчаються вдома - ми працюємо вдома. Це новий формат життя для всіх нас. Найголовніше зуміти витримати та подолати всі виклики. До сьогодні багато з нас не розуміли, що таке і як це вести свою діяльність он-лайн. Потрібне прийняття, пристосування, навчання в цій сфері. Ми маємо усвідомити, що за умов карантину змінилося лише те, що ми перебуваємо вдома всі одночасно і постійно. І в цих умовах потрібно зуміти налагодити здорові взаємовідносини, узгодити свої графіки для роботи та навчання, вільного часу, спілкування тощо. Виробити правила поведінки під час «перебування на роботі» та «відвідування уроків», бо це нові правила, яких раніше не було в наших родинах.

Я впевнена, що пандемія, вивівши нас із зони комфорту, відкриває нам нові можливості. Зараз ми, напевне, маємо змогу більше часу проводити в колі своєї родини, налагодити стосунки з дітьми, займатися своїм хобі та самоосвітою. Навіть допомагати ми можемо. Допомога може мати різні прояви, наприклад: провести он-лайн день народження, щоб відсутність гостей не призвела до відчуття непотрібності, вчасно нагадати дитині подивитися, щось цікаве та потрібне. Потрібно взяти за правило кожного дня пів години відводити на спілкування з друзями та знайомими. Людина соціальна істота, тому спілкування телефоном або відео чати допоможуть у час самоізоляції підтримувати наші соціальні зв’язки,  гарний настрій та позитивне мислення.

Будемо не байдужими, допоможемо один одному при потребі. Людяність та здоровий глузд врятує світ. Дякую всім за свідомість та дотримання карантину. Окремо дякую всім працівникам, які сумлінно виконують свої обов’язки в такий нелегкий час.

Бажаю всім міцного здоров’я та гарного настрою.

PS. Соціально-психологічна служба НВК №30 «ЕКОНАД» завжди готова прийти на допомогу дітям, батькам та колегам!


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid