Слава козацька вічно жива

Святкування Дня українського козацтва символічно збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, адже з давніх-давен Богородиця вважається покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

Тому напередодні цього національного свята традиційними вже стали для НВК №30 «ЕКОНАД» спортивно-патріотичні ігри «Козацькі забави», в яких беруть участь учні 5-х класів. Щоб стати справжніми козаками хлопці повинні пройти випробування: шикувались в загони, озвучували реєстровий список козаків, представляли свій козацький девіз та прапор, змагалися між собою у силі та витримці, тлумачили слова з козацького вжитку та писали листи коханій. А дівчата, чекаючи повернення своїх козаків, ліпили вареники, прасували рушники рублем та качалкою, носили воду коромислом та вдягали національний одяг.

А ще у цей день учні вітали батьків-учасників антитерористичної операції на сході України, підготувавши їм святковий концерт.


Наші останні новини

Вільні місця для учнів

Класи Кількість вільних місць
1. 7 4
2. 10 4
     

Профілактика covid